who we are

About us

Εταιρική επισκόπηση & Διοίκηση

Τεχνογνωσία & Επαγγελματισμός: Η ουσία του ποιοι είμαστε

H SEAGULL, ιδρύθηκε το 2006, είναι μία Διεθνής Εταιρεία Μεταφορών με έδρα την Ζυρίχη της Ελβετίας. Οι μέτοχοι εντόπισαν το κενό που υπήρχε στην αγορά εκείνη την χρονική στιγμή και η Seagull ιδρύθηκε για να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η SEAGULL προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στις μεταφορές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων. Υιοθετώντας ένα πολύ εξατομικευμένο μοντέλο σε συνδυασμό με ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, παρέχουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλους τους πελάτες.

Από την ίδρυσή µας, δεσµευόµαστε να αυξάνουµε σταθερά τις δραστηριότητές µας, διατηρώντας µια πελατοκεντρική στρατηγική. Δεσµευόµαστε για τη µακροπρόθεσµη εξέλιξη των υπαλλήλων µας, ενώ, παράλληλα, έχουµε ένα ολοκληρωµένο µοντέλο για την επιλογή, εξέλιξη, αξιολόγηση και αύξηση των προµηθευτών µας.

Μας χαρακτηρίζει το πάθος για τη δουλειά µας και αντλούµε ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση των πελατών µας. Παραµένουµε πιστοί στις υψηλότερες προδιαγραφές κατάρτισης και επαγγελµατισµού σε όλα τα στάδια των εργασιών µας. Αυτό περιλαµβάνει και τη δέσµευσή µας να εφαρµόζουµε τις αποτελεσµατικότερες διεθνείς πρακτικές σε θέµατα εταιρικής διοίκησης. Ανανεώνουµε συνεχώς τα πρότυπα και τις διαδικασίες διοίκησης της εταιρίας µας, πάντα υπό το πρίσµα των σηµερινών εξελίξεων και των σχεδίων θέσπισης κανόνων στην Ελλάδα και τον κόσµο, προκειµένου τα συστήµατά µας να ακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Διοικητικό µας Συµβούλιο απαρτίζεται από επτά µέλη, τα οποία συνέρχονται σε τακτά χρονικά διαστήµατα προκειµένου να εξετάσουν θέµατα στρατηγικής, την πολιτική, τις πωλήσεις και τα επιχειρηµατικά µας σχέδια. Η εταιρία µας, από το πρώτο έτος λειτουργίας της, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και αξιολογείται σε ετήσια βάση από Διεθνώς Αναγνωρισµένες Εταιρίες Αξιολόγησης & Πιστοποίησης, προσφάτως πιστοποιηµένη ως µια από τις ισχυρότερες Ελληνικές εταιρίες.

ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, AΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Το 2006 ξεκινήσαµε ένα µικρό ναυτιλιακό γραφείο στον Πειραιά. Τότε, η SEAGULL ήταν µια µικρή εταιρία 5 ατόµων. Από εκείνη τη στιγµή και µετά, µε αµείωτο ενθουσιασµό και επιµονή, αντιµετωπίσαµε τις προκλήσεις της µεταφοράς εµπορευµάτων δια θαλάσσης, αναπτύσσοντας την επιχείρηση µε επιτυχία, µέχρι που άρχισαν οι απεργίες στο λιµάνι. Με σκληρή δουλειά και αποφασισµένοι να πετύχουµε, συνεχίσαµε. Έχοντας την εµπιστοσύνη των πελατών µας, δηµιουργήσαµε το τµήµα οδικών µεταφορών. Επενδύσαµε τα κέρδη µας σε µεγαλύτερες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε το προσωπικό µας να δουλεύει σε ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

Σιγά - σιγά και αντιπροσωπεύοντας µερικές από τις πιο εξελιγµένες και υψηλόβαθµες διασυνδέσεις µας, ανοίξαµε τα υποκαταστήματα µας, ενισχύσαµε την εταιρεία με νέα τµήµατα, όπως εκείνα των Αεροπορικών και Ειδικών Μεταφορών, των Αποθηκεύσεων και Διανομών δηµιουργώντας ένα όνοµα για το οποίο είµαστε περήφανοι και το οποίο προσπαθούµε να διατηρήσουµε. Οι µέτοχοι της εταιρίας έχουν µια οικογενειακή παράδοση που ξεπερνά τα 100 χρόνια στη Ναυτιλία. Ως πρωτοπόροι στις υπηρεσίες µεταφοράς εµπορευµατοκιβωτίων στην Ελλάδα, διαθέτουν µια τεράστια εµπειρία, που εξασφαλίζει ότι οι οικογενειακές αρχές, η δέσµευση, και η αφοσίωση στην καθηµερινή δουλειά παραµένουν αµείωτες, εφαρμόζοντας μια εµπορική δεοντολογία που διαφυλάσσει την ηγετική θέση της SEAGULL στην αγορά.

Οι σεβάσμιες σχέσεις µας µε τις αρµόδιες αρχές, οι υποστηρικτικοί µηχανισµοί και οι ισχυρές γνωριµίες µας στο χώρο, έχουν συµβάλλει στην παρούσα αποδοχή και ικανοποίηση των πελατών µας.

Η SEAGULL µε τις αξιόπιστες, προσαρµοσµένες στις ανάγκες του πελάτη, υπηρεσίες της, την ευελιξία, καθώς και τoυς ανεκτίµητους πόρους σε ανθρώπινο δυναµικό, ανώτερα διοικητικά στελέχη και οργανωτική δοµή, διακινεί φορτίο για πολλούς εγχώριους και διεθνείς οργανισµούς.

Ιστορία

Milestones

 • 2006
  Ίδρυση της εταιρίας H SEAGULL κάνει τις πρώτες της πωλήσεις.
 • 2007
  Η SEAGULL δημιουργεί το Τμήμα Διεθνών Οδικών Μεταφορών.
 • 2008
  Η SEAGULL μεταφέρεται σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στον Πειραιά. Η SEAGULL γίνεται ΑΕ από ΕΠΕ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η SEAGULL δημιουργεί το Τμήμα Αεροπορικών Μεταφορών και γίνεται αντιπρόσωπος της ΙΑΤΑ.
 • 2009
  Η SEAGULL γίνεται συνεργάτης της WCA και επενδύει σε νέο λογισμικό υψηλής τεχνολογίας. Η SEAGULL αποκτά την SEAQUEST και επεκτείνει την παρουσία της στα Βαλκάνια.
 • 2010
  Η SEAGULL δημιουργεί το Τμήμα Xύδην Φορτίων μέσω της εταιρίας Lorikeet Bulk Trading LTD H SEAGULL ανοίγει το υποκατάστημά της στη Θεσσαλονίκη. Η SEAGULL βραβεύεται από την ICAP ως μία από τις ισχυρότερες εταιρίες στην Ελλάδα.
 • 2011
  Η SEAGULL επενδύει σε αποθήκες. Η SEAGULL φτάνει τους 2000 ενεργούς πελάτες.
 • 2012
  H SEAGULL ισχυροποιεί την θέση της στην Ελληνική Αγορά και κατατάσσεται μέσα στην πρώτη 10αδα των μεταφορικών εταιρειών σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους της χώρας. Η SEAGULL επενδύει στην εσωτερική διανομή με δικό της στόλο αυτοκινήτων, συστημάτων διαχείρισης φορτίου, ανοίγοντας δυο νέα υποκαταστήματα.
 • 2013
  H SEAGULL πιστοποιείται με βάσει τα διεθνή πρότυπα ISO 9001 και ISO 14001, καθώς και με Quality Management. H SEAGULL επεκτείνει την παρουσία της στην κεντρική Ευρώπη ανοίγοντας το πρώτο της γραφείο στην Ελβετία.
 • 2014
  H SEAGULL γίνεται Ανεξάρτητος Οικονομικός Φορέας (ΑΕΟ). Η SEAGULL επενδύει στα πρώτα EURO 6 φορτηγά αυτοκίνητα στην Ελλάδα. H SEAGULL επενδύει στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και σε Paperless γραφεία.
 • 2015
  H SEAGULL αγοράζει την GAT Agent στη Βουλγαρία και διευρύνει την παρουσία της στα Βαλκάνια . Η Εταιρεία εγκαθιστά νέα γραφεία στο Ηνωμένο Βασιλείο στο Λονδίνο . Εγκαινιάζει νέα της γραφεία στην Κένυα και στο εξής είναι παρούσα σε 6 χώρες .
 • 2016
  Opened our offices in South Africa, and initiates the Ships Spares and Specializing in Commodities. We acquire 37% in Owleyes and enter into drones operations.
 • 2017
  Echo system goes live in all countries, one multilingual software to cover all departments all territories.

Μέση ανάπτυξη ανά χρόνο

Τζίρος οδικών μεταφορών 88%
Τζίρος εναέριων μεταφορών 39%
Τζίρος θαλάσσιων μεταφορών 53%
Εγχώριες διαδρομές 9%
Συνολικός τζίρος 57%